Hepatitis A (Børn)

Hepatitis A (Børn) er leverbetændelse, som skyldes hepatitis A virus. Hepatitis A virus smitter igennem afføring fra personer, der er smittet med Hepatitis A. Hepatitis A overføres typisk igennem mad, drikkevand og andre drikkevarer, der er inficeret med Hepatitis A, men kan også smitte igennem seksuel kontakt og anden direkte berøring, hvor der ikke er god hygiejne. I Danmark har vi set tilfælde med Hepatitis A, hvor smitten blandt andet er overført igennem importerede frosne bær. Risikoen for at blive smittet med Hepatitis A er dog størst i forbindelse med udlandsrejser til eksotiske rejsemål og i de dele af verden, hvor hygiejnen er dårlig.

 

Hvem bør vaccineres:

Alle personer, der er i risiko for at blive smittet med Hepatitis A, anbefales vaccinen. Hepatitis A findes i hele verden, men er især udbredt i lande, hvor der er risiko for dårlig hygiejnen.

Vaccinen kan gives fra 1 års alderen.

 

Hvem bør ikke vaccineres:

Du bør ikke vaccineres hvis:

  • Du er blevet akut syg og har feber på vaccinationsdagen.
  • Du er overfølsom overfor et af indholdsstofferne i vaccinen.
  • Du har haft alvorlige bivirkninger ved tidligere vaccination med Hepatitis A vaccinen.

Desuden gives vaccinen ikke til børn under 1 år.

 

Antal vacciner og beskyttelsesvarighed:

For at opnå langvarig beskyttelse, skal Hepatitis A vaccinen gives 2 gange med 6-12 måneders interval. Studier viser dog, at for raske mennesker med et normalt fungerende immunforsvar, kan 2. vaccinen godt kan gives flere år efter første vaccine, og langvarig beskyttelse vil fortsat opnås.

Efter 1. vaccination opnås næste 100% beskyttelse i et år, og efter 2. vaccination opnås langvarig beskyttelse, som formentlig er på 30 – 40 år.

 

De hyppigste bivirkninger:

Der kan forekomme rødme, hævelse og ømhed, der hvor vaccinen er givet, samt hovedpine, feber og utilpashed.

Alvorlige bivirkninger er yderst sjældne.

 

Vaccinen indeholder:

Oprensen, inaktiveret hepatitis A virus.

 

Siden er sidst redigeret den 04.03.2018

Kontakt os i dag, og få et fordelagtigt tilbud på vaccination af jeres medarbejdere.