OBS:

Hos Dansk Sundhedsteam tilbyder vi fortsat vaccination mod influenza og lungebetændelse, men må i øjeblikket prioritere vaccination til personer, som er omfattet af ”gratis-ordningen” hos private og virksomheder.

Vi håber på, at vi inden længe igen kan tilbyde influenzavacciner til alle, der ønsker denne.

Ønsker du eller din virksomhed influenzavaccination, er du meget velkommen til at kontakte os (Mail: info@ds-vt.dk), og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Influenzavaccination til Private

Hos Dansk sundhedsteam kan du blive vaccineret uden ekstra gebyrer. Influenzavaccinen koster 200 kr.

Dansk Sundhedsteam besøger hvert år mange ældreorganisationer, plejehjem, apoteker og private organisationer mm., der ønsker influenzavaccinen i oktober, november eller december måned.

Book tid online
Kontakt os for spørgsmål

Det er altid en sygeplejerske der vaccinerer, og sygeplejersken har ligesom vores læge ansvaret for, at vaccinationen foregår korrekt, og at der gives relevant information om vaccinen.

Kontakt os i dag og bestil tid til influenzavaccination. Vaccinen tilbydes fra 1. oktober og resten af året.

Såfremt I er flere end 10 personer, der ønsker influenzavaccinen, kommer vi gerne ud til jer. Ring eller skriv til os for tidsbestilling.

Praktisk information om influenza:

Influenza er en smitsom virussygdom, der hvert år rammer cirka 20 % af den danske befolkning i vinterperioden.

Symptomerne på influenza er høj feber, hovedpine, kulderystelser, ømme muskler og led. De fleste er normalt feberfrie efter 3-5 dage, men mange er først helt raske efter en uge.

Når du bliver vaccineret mod influenza, reducerer du risikoen væsentligt for at blive syg med influenza.

Hvornår anbefales influenzavaccinen?

Influenzavaccinen anbefales fra oktober til udgangen af året, og beskytter mod den type influenza, man forventer vil komme.

Hvornår beskytter influenzavaccinen?

2-3 uger efter vaccinen er givet, beskytter vaccinen, og den beskyttende effekt holder normalt i 6-12 måneder.

Vaccinen beskytter ikke alle men de fleste. For at opnå beskyttelse mod influenza det efterfølgende år, skal man vaccineres igen mod influenza.

Hvornår må man ikke vaccineres mod influenza?

Er man overfølsom overfor indholdsstofferne i vaccinen eller overfor hønseæg samt kyllingeprotein, må man ikke vaccineres. Desuden frarådes vaccinen, hvis du har feber eller er blevet akut syg.

Bivirkninger:

Rødme, ømhed og hævelse ved indstiksstedet er de mest almindelige bivirkninger. Kortvarige led- og muskelsmerter kan forekomme. Når kroppen danner antistoffer mod virus, kan enkelte opleve forbigående feber.

Vaccinen indeholder ikke levende virus, og kan derfor ikke give influenza. I vaccinen findes inaktiv virus, der får kroppen til at danne naturlige antistoffer, som beskytter mod virus.

Siden er sidst opdateret den 16.03.2021