Hvad er Arbejds-EKG?

Arbejds-EKG også kaldt arbejdstest er en undersøgelse, hvor du får målt din hjerterytme under belastning.

Formålet med arbejdstesten er at vurdere, om hjertet får den mængde ilt det behøver under belastning. Er der forsnævringer af kranspulsårene, vil det i mange tilfælde være muligt at se det på det EKG, som bliver vist under arbejdstest.

Hvordan foregår undersøgelsen?

Selve undersøgelsen foregår ved, at du får målt din hjerterytme via EKG overvågning i mens du cykler på en kondicykel.

Inden testen går i gang, vil du få målt din hjerterytme i hvile samt dit blodtryk og din puls. Under selve undersøgelsen, vil du kontinuerligt få målt dit EKG, dit blodtryk og din puls.
Belastningen på cyklen stiger gradvist, alt imens du skal cykle med samme hastighed, og dermed øges dit hjertes arbejde også gradvist over tid.

Du skal fortsætte med at cykle så længe du kan, hvilket for de fleste er ca. 15 minutter.

Når hjertet arbejder, vil det være muligt at se på EKG-optagelsen, om dit hjerte slår, som det skal. Er der forsnævringer i kranspulsårene, kan der forekomme forandringer på dit EKG, som kan være tegn på, at dit hjerte ikke får tilstrækkeligt med ilt under belastning.

Får du brystsmerter under optagelsen, eller ser vi markante forandringer på dit EKG, vil vi stoppe undersøgelsen, og du vil blive henvist til yderligere udredning.

Forberedelse:

Du bør ikke spise et større måltid før undersøgelsen, da det kan besværliggøre din arbejdsindsats. Vi anbefaler, at du cykler i kondisko og tager løstsiddende tøj på, som du kan bevæge dig frit i.


Pris: 1.200,00 kr. ex moms / 1.500,00 kr. inkl. moms

Estimeret tidsforbrug: 45 minutter.